Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

5 Decembrie 2013
Vizualizari: 1995
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene a declarat că România şi Bulgaria nu vor putea adera la Schengen la 1 ianuarie pentru că nu există unanimitate la nivelul statelor comunitare.

Aderarea la Schengen, discutată de Consiliul European

constanta-comanici

Foto: Arhivă Reuters

Consiliul European pe probleme de justiţie si afaceri interne discut joi la Bruxelles despre aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, însă nu este aşteptată o decizie în acest sens.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Duaro Barroso, a declarat de altfel recent că cele două ţări nu vor putea adera la Schengen la 1 ianuarie 2014, chiar dacă îndeplinesc condiţiile tehnice, pentru că nu există unanimitate în această privinţă la nivelul statelor comunitare.

Ministrul de externe Titus Corlăţean a admis miercuri că este un climat politic complicat. 

"Dacă există în continuare - şi este posibil să existe - dificultăţi din partea unor state membre, puţine la număr, să adoptăm o decizie acum, în mod evident va exista o agendă viitoare, pentru că obiectivul rămâne un obiectiv legitim al României.

Ceea ce a spus preşedintele Barroso a fost extrem de sugestiv şi nu mai merită completat, spune foarte clar care sunt motivaţiile europene, interne, sociale, economice, aceste tentaţii populiste de a amesteca subiecte care nu au niciun fel de legătură", a spus Titus Corlăţeam. 

Premierul Victor Ponta l-a mandatat pe ministrul de interne Radu Stroe să le transmită oficialităţilor europene că România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen, dar nu mai vrea să fie stabilită o dată care apoi, eventual, să fie amânată.


Etichete aderareSchengenRomâniaBulgariaunanimitateJose Manuel BarrosoBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live