Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Iulie 2022
Vizualizari: 420
Comentează add

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru ratificarea protocoalelor de aderare la NATO.

Aderarea Finlandei și Suediei la NATO va fi ratificată rapid de Parlament

sergiu-stet

    Foto:facebook.com/CiolacuMarcel

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat joi, 7 iulie, că Parlamentul va parcurge rapid procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO pentru Finlanda şi Suedia, urmând să fie convocată o sesiune extraordinară.

 
El a subliniat, la cea de-a 22-a ediţie a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum care are loc la Palatul Parlamentului, că războiul "ilegal" şi "nejustificat" declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei a schimbat "fundamental" parametri de securitate.
 
"Evenimentul pe care îl deschidem azi este organizat la puţin timp de la încheierea Summitului NATO de la Madrid unde s-au luat decizii istorice. Mă refer la invitarea Suediei şi Finlandei să adere la alianţă, întărirea capacităţii de apărare a Flancului Estic şi reflectarea pentru prima dată a Mării Negre într-un concept strategic al NATO. Vreau să vă anunţ că Parlamentul României va parcurge cu celeritate tot ce ţine de procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO pentru cele două state nordice. Vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă, pe care o vom anunţa în perioada următoare", a declarat reşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Etichete Marcel CiolacuNATOFinlandaSuediaParliamentary Intelligence-Security Forum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live