Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

13 Februarie 2012
Vizualizari: 2390
Comentează add

Cu şase trofee câştigate, din tot atâtea nominalizări, Adele a fost marea câştigătoare a galei premiilor Grammy din acest an.

Adele, marea câştigătoare la gala Grammy 2012

ionut-dragu

Adele cu cele şase premii Grammy câştigate la gala din acest an. Foto: Reuters.

Cântăreaţa britanică Adele a fost marea câştigătoare la cea de-a 54-a gală Grammy, unde a obţinut şase trofee din şase nominalizări, inclusiv la categoriile "albumul anului" ("21") şi "înregistrarea anului" ("Rolling in the Deep").
 
Adele, aflată la prima ei apariţie pe scenă după intervenţia chirurgicală suferită în toamna anului 2011, a acaparat tot spectacolul, care a avut şi momente de rememorare a cântăreţei Whitney Houston, care a decedat sâmbătă noapte.
 
Marea legendă a muzicii pop, care a primit de-a lungul vieţii şase premii Grammy, a fost omagiată în discursuri şi cântece, de artiştii prezenţi la ceremonie.
 
Jennifer Hudson a interpretat unul dintre hiturile lui Whitney Houston, "I Will Always Love You", iar gazda ceremoniei, LL Cool J, a spus o rugăciune pentru familia, prietenii şi fanii cântăreţei. 
 
"Deşi a plecat, rămânem cu adevărat binecuvântaţi de spiritul ei muzical", a spus acesta. 
 
"21" - cel mai bun album al anului
 
Cântăreaţa britanică Adele, în vârstă de 23 de ani, care a interpretat pe scenă hitul său "Rolling in the Deep", a primit premiile Grammy la categoriile "cel mai bun album" ("21"), "cea mai bună înregistrare" şi "cel mai bun cântec" ("Rolling In the Deep"), dar şi la "cea mai bună interpretare pop solo" ("Someone like you"), "cea mai bună cântăreaţă solo" şi "cel mai bun clip scurt".  
 
Adele a concurat pentru trofeul pentru "cel mai bun album al anului" cu Foo Fighters ("Wasting Lights"), Lady Gaga ("Born this Way"), Bruno Mars ("Doo Wops and Hooligans") şi Rihanna ("Loud"). 
 
Rockerii de la Foo Fighters, cu şase nominalizări, au fost ceilalţi mari câştigători ai galei, cu cinci premii Grammy, la categoriile "cea mai bună interpretare rock" ("Walk"), "cea mai bună interpretare hard rock/ metal" ("White Limo"), "cea mai bună piesă rock" ("Walk"), "cel mai bun album rock" ("Wasting lights"), "cel mai bun clip lung" ("Foo Fighters: Back And Forth").
 
Bruno Mars - şase nominalizări şi niciun premiu
 
Cântăreţul Bruno Mars, deşi nominalizat la şase categorii de premii, a plecat acasă cu mâna goală.
 
În aceiaşi situaţie s-a aflat şi excentrica Lady Gaga, nominalizată la trei categorii.
 
Pe de altă parte Kanye West, care a avut cele mai multe nominalizări, şapte, a câştigat premiile pentru cea mai bună interpretare rap ("Otis", alături de Jay-Z), cel mai bun cântec rap şi cea mai bună colaborare rap ("All of the Lights") şi cel mai bun album rap ("My Beautiful Dark Twisted Fantasy").
 
Bon Iver - revelaţia anului
 
Trofeul pentru revelaţia anului, primit de Adele în 2009, a fost câştigat anul acesta de Bon Iver, care a mai obţinut premiul pentru cel mai bun album alternativ ("Bon Iver").
 
Printre celelalte mari momente ale galei care a avut loc duminică seară, la Staples Center din centrul oraşului Los Angeles, s-a numărat şi Beach Boys, celebrul grup californian, care a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare printr-o foarte aşteptată revenire pe scenă, după o absenţă de peste 20 de ani. 
 
De asemenea, Glen Campbell, care a cântat piesa "Rhinestone Cowboy", a primit un premiu pentru întreaga carieră.
 
În timpul evenimentului au mai cântat, printre alţii, Taylor Swift, Bruce Springsteen şi E Street Band, Chris Brown, Coldplay şi Rihanna.
 
Alicia Keys şi Bonnie Raitt au interpretat piesa "A Sunday Kind of Love" a Ettei James, o altă mare legendă a muzicii care a murit anul acesta. 

Etichete GrammypremiiAdeleWhitney HoustontrofeenominalizărimuzicăLL Cool JLady GagaBruno MarsFoo Fighters

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live