Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Mai 2020
Vizualizari: 266
Comentează add

În Statele Unite pacienții cu COVID-19 vor fi tratați de săptămâna aceasta cu medicamentul antiviral Remdesivir.

Acuze la adresa Chinei, legate de pandemie

florin-lepadatu

 Secretarul american de stat Mike Pompeo, Foto: securityconference.org

 În Statele Unite pacienții cu COVID-19 vor fi tratați de săptămâna aceasta cu medicamentul antiviral Remdesivir.

Tratamentul a fost aprobat în regim de urgență de autorități, după ce un studiu a relevat o scurtare a timpului de însănătoșire.

Între timp, se întețesc acuzațiile la adresa Chinei, care ar fi ascuns inițial pericolului Coronavirusului, astfel că măsurile de limitare a efectelor pandemiei au fost luate cu întârziere.

Acuzații similare au fost formulate și în Franța și Marea Britanie, însă în Statele Unite par să devină treptat principala narațiune a Administrației Trump.

Secretarul de stat Mike Pompeo este oficialul care a reiterat cel mai recent aceste acuzații și, mai mult, a sugerat că noul coronavirus ar fi putut fi scăpat dintr-un laborator din orașul Wuhan, unde a izbucnit pandemia.

Deși astfel de afirmații au mai fost publicate până acum, ele nu au fost însoțite și de dovezi.

Şi mai mult, experţii insistă că e imposibil ca noul coronavirus să fi fost produs în laborator și foarte puțin probabil să fi scăpat accidental dintr-un centru de cercetare.


Reporter Doina Saiciuc - "Putem confirma că Partidul Comunist Chinez a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că lumea nu află la timp ce se întâmpla în țară - a spus ieri, referindu-se la izbucnirea pandemiei de COVID-10, secretarul de stat Mike Pompeo, într-un interviu pentru televiziunea ABC.

Mike Pompeo a părut de asemenea să confirme un raport al Departamentului Securității Naționale care arată că liderii chinezi au ascuns deliberat severitatea noului coronavirus, pentru a avea timp să stocheze echipamente medicale.

Raportul obținut de Associated Press spune că în luna ianuarie, înainte de a da Organizației Mondiale a Sănătății informații despre izbucnirea epidemiei de coronavirus, Beijingul a suplimentat drastic importurile de echipamente medicale și a redus exporturile lor.

China a crescut importurile de măști chirurgicale cu 278 de procente, de combinezoane chirurgicale cu 72 de procente și de mănuși chirurgicale tot cu 72 de procente.

Secretarul de stat Pompeo a arătat de asemenea că există, citez, o cantitate semnificativă de dovezi care arată că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan.

Vineri, biroul directorului comunității serviciilor secrete a arătat într-o declarație că investighează posibilitatea ca virusul să fi scăpat cumva
dintr-un laborator de cercetare din Wuhan, China, acolo unde a fost prima oară identificată boala COVID-19."


Etichete pompeomike

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live