Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

8 Iulie 2018
Vizualizari: 735
Comentează add

Coreea de Nord a acuzat SUA că ar fi făcut cereri "de tip gangster", după convorbirile avute la Phenian de secretarul de stat, Mike Pompeo, cu privire la denuclearizare.

Acuzaţii la adresa SUA după vizita lui Mike Pompeo în Coreea de Nord

doina-saiciuc

Coreea de Nord a acuzat SUA că ar fi făcut cereri "de tip gangster", după convorbirile avute la Phenian de secretarul de stat, Mike Pompeo, cu privire la denuclearizarea statului comunist.

Mike Pompeo se deplasase în capitala statului comunist pentru a încerca să obţină un plan de la nord-coreeni cu privire la modul în care aceştia intenţionează să îşi respecte promisiunile făcute în cadrul summitului dintre Donald Trump şi Kim Jong-un.

În vreme ce secretarul de stat, Mike Pompeo, a făcut o evaluare relativ pozitivă a convorbirilor pe care le-a avut vineri şi sâmbătă în Coreea de Nord, numindu-le o rundă productivă de negocieri purtate cu bună credinţă, la câteva ore după plecarea lui de la Phenian, Ministerul nord-coreean de Externe a emis o declaraţie, în care acuză SUA că au trădat spiritul summitului Trump-Kim de luna trecută.

Regimul Kim Jong-un a acuzat delegaţia condusă de Mike Pompeo că a făcut în mod regretabil cereri "unilaterale de tip gangster pentru denuclearizarea completă, verificabilă şi ireversibilă a Coreei de Nord".

Criticând convorbirile cu Pompeo, Phenianul a evitat să-l atace însă pe preşedintele Trump, spunând chiar "ne menţinem total încrederea în preşedintele Trump".

Printre priorităţile agendei lui Mike Pompeo la Phenian au fost obţinerea unei declaraţii din partea nord-coreenilor privind instalaţiile de producere a armelor, un calendar al dezafectării programelor nuclear şi balistic şi o declaraţie scrisă privind faptul că definiţia nordului a denuclearizării este aceeaşi cu a secretarului de stat.

Întrebat dacă a obţinut vreuna din acestea, domnul Pompeo a refuzat să divulge detalii.

El a arătat însă că cele două ţări vor începe curând convorbiri la nivel de lucru cu privire la distrugerea instalaţiei Phenianului de testare a motoarelor de rachete.


Etichete AcuzaţiiSUAvizitadenuclearizareMike PompeoCoreea de Nord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live