Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Ianuarie 2015
Vizualizari: 2120
Comentează add

Procurorii DNA au arestat doi profesori universitari de la Facultatea de Automatică a Unversităţii Dunărea de Jos din Galaţi și Universitatea Ovidius din Constanța pentru mită.

Acuzații de corupție în mediul academic

radiojurnal

Universitatea Ovidius din Constanța. Foto: Arhivă.

Profesorul universitar doctor Gheorghe Ţarălungă de la Universitatea "Ovidius" a fost suspendat din toate activităţile didactice şi administrative după ce a fost reţinut preventiv pentru luare de mită.

Procurorii anticorupţie de la serviciul teritorial Constanţa al DNA l-au surprins în flagrant delict în timp ce primea, în biroul său, suma de 200 de euro de la un student pentru a-l promova la disciplina Farmacie Clinică pe care profesorul o preda.

Pentru fapte similare a fost arestat astăzi preventiv pentru 30 de zile şi profesorul Mircea Iliev, de la Facultatea de Automatică a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, după ce a fost reţinut aseară pentru că la domiciliul său au fost găsiţi bani şi o listă cu studenţii care i-ar fi achitat.

Procurorii îl acuză pe profesor că ar fi condiţionat promovarea examenelor de achitarea unor sume de bani după cum susţin şi reprezentanţii studenţilor.

Studenţii din anul II al Facultăţii de Calculatoare care urmau să dea examen la electronică analogică au aflat că nu vor putea lua nici măca nota 5 dacă nu vor cotiza cu câte 100 de lei, situaţie pe care tinerii au semnalat-o Ligii Studenţilor din Galaţi, organism care de câţiva ani buni derulează în perioada sesiunii o campanie împotriva practicii de a oferi şpagă pentru promovarea examenlor, transmite corespondentul RRA, Maria Măndiță.

"Situaţia era dureroasă deorece domnul profesor făcuse o practică obişnuită din aceste activităţi. Pe principiul preţul era ştiut, 100 de lei, cine nu dădea acei bănuţi nu promova examenul. Iar noi considerăm că nu este acceptabil şi nu este normal ca întro ţară civilizată să se întâmple aşa ceva", a declarat Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi.

În consecinţă, Liga Studenţilor din Galaţi a sesizat organele de drept, care au organizat un flagrant la domiciliul profesorului universitar.

Conducerea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a condamnat practicile profesorului respectiv şi a anunţat că a demarat o anchetă internă în urma căreia va lua măsuri împotriva cadrului didactic.


Etichete acuzatiicoruptieacademieprofesorGheorghe taralungaUniversitatea ovidiusmitaDNAConstantaGalatistudenti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live