Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Lepădat

14 Iulie 2010
Vizualizari: 1318
Comentează add

21 de persoane din judeţul Vrancea, despre care procurorii spun că ar fi fraudat examenul de bacalaureat din 2008, au fost trimise în judecată.

Acuzaţi de fraude la BAC, trimişi în judecată

dana-lepadat

Procurorii DNA au trimis în judecată 21 de persoane din judeţul Vrancea, acuzate că ar fi fraudat examenul de bacalaureat din 2008.

Printre inculpaţi se numără mai mulţi profesori şi inspectori şcolari, doi primari şi un agent de poliţie.

Procurorii afirmă că inculpaţii din dosar ar fi săvârşit infracţiuni de dare şi luare de mită, precum şi trafic de influenţă.

Aproximativ toţi inculpaţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi pretins şi primit sume în lei şi în valută cuprinse între 700 de lei şi 800 de euro, aceştia fiind lăsaţi chiar să facă parte din comisiile de examinare de la bacalaureat şi în anii următori, 2009 şi 2010.

Practic, este vorba de un întreg grup care, potrivit procurorilor, ar fi fost organizat de o profesoară de limba franceză de la Colegiul "Alexandru Ioan Cuza" din Panciu, Anca Sonia Alexandrescu, pentru fraudarea rezultatelor la bacalaureat.

Anchetatorii au urmărit mai multe convorbiri telefonice ale profesorilor. Dosarul a fost trimis spre judecată la Tribunalul Galaţi.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Iordache Bostan, este acuzat că s-ar fi folosit de funcţia pe care o deţine pentru a interveni, la rugămintea soţiei sale, pe lângă profesori să acorde notă maximă pentru trei elevi.

Inspectorul general neagă acuzaţiile ce i se aduc şi le pune pe seama unor conflicte mai vechi pe care le are cu o rudă. 

Şi în judeţul Bacău, procurorii anticorupţie vor audia în zilele următoare peste 20 de profesori care au corectat tezele de bacalaureat de la liceul 'Anghel Saligny'.

Dascălii sunt cercetaţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă în vederea acordării unor note mai mari la examenul de bacalaureat.


Etichete DNAVranceaprofesoriBacăumităbacalaureat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live