Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

27 Iunie 2015
Vizualizari: 1081
Comentează add

Miniştrii de Finanţe din zona euro se întâlnesc din nou astăzi în încercarea de a debloca situatia tensionata privind un nou acord de asistenţă financiară.

Actualul acord de asistență financiară al Greciei, expiră

cerasela-radulescu-bruxelles

Premierul grec Alexis Tsipras. Foto: http://tvnewsroom.consilium.europa.eu.

Anunţul făcut de guvernul de la Atena de a organiza un referendum privind propunerile creditorilor Greciei este considerat o decizie tristă de către şeful Eurogrupului.

Miniştrii de Finanţe din zona euro se întâlnesc din nou astăzi în încercarea de a debloca situatia tensionata privind un nou acord de asistenţă financiară.

Este a patra întâlnire a Eurogrupului săptămâna aceasta şi mai sunt doar câteva zile până când actualul acord de asistenţă financiară al Greciei expiră.

Şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem califică decizia Guvernului de la Atena de organizarea unui referendum drept o decizie tristă care închidă uşa unei continuare a discuţiilor. "Sunt foarte dezamăgit de decizia executivului de la Atena, de a respinge propunerile creditorilor. Noi considerăm uşa deschisă a discuţiilor dar acuma partea elenă a închis-o".

De altfel, mai mulţi miniştri de finanţe ai zonei euro au calificat decizia guvernului elen drept bizară şi au spus, că într-adevăr e dreptul executivului elen să organizeze o astfel de consultare, dar decizia vine prea târziu.

Comisarul pentru afaceri economice şi monetare Pierre Moscovici a spus la sosire că decizia de a organiza referendumul nu poate fi comentată, este o decizie internă a unui stat naţional.

El a precizat, însă, că Executivul comunitar a lucrat şi azi-noapte pentru încheirea unuia acord, iar Grecia trebuie să rămân în zona euro.

Miniştrii de finanţe au refuzat însă să comenteze o eventuală propunere privind extinderea până în noiembrie a programului de asistenţă financiară pentru Grecia.


Etichete GreciareferendumcreditoriEurogrupministri de finanteacordJeroen DijsselbloemAtenazona euroPierre Moscovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live