Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Martie 2015
Vizualizari: 808
Comentează add

Dacă ordinul ministrului sănătăţii, emis în 2009 şi neaplicat până acum, va fi pus în sfârşit în practică, preţul medicamentelor compensate va scadea de la finalul lunii aprilie.

Actualizarea preţurilor medicamentelor, "necesară"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Autorităţile aşteaptă ca producătorii de producătorii de medicamente inovative să depună dosarele necesare actualizării preţurilor. 

Termenul acordat iniţial a expirat ieri, însă ar putea fi prelungit până la sfârşitul lunii. 
 
Dacă ordinul ministrului sănătăţii, emis în 2009 şi neaplicat până acum, va fi pus în sfârşit în practică, preţul medicamentelor compensate va scadea de la finalul lunii aprilie, estimează secretarul de stat Alin Ţucmeanu. 
 
Însă, în lipsa documentaţiei de la producători, nu se poate spune cu cât s-ar putea ieftini compensatele, susţine şeful Direcţiei Politica Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, Mihaela Udrea. 
 
"Având în vedere că vom coborî la minimul european prevăzut în coşul de 12 ţări la care noi ne referenţiem, din estimările şi din simulările pe care noi le-am făcut, vom avea o economie la Fondul naţional unic de asigurări de sănătate şi în acel moment putem să introducem alte terapii. Această actualizare a preţurilor înseamnă o diminuare a consumului şi în acelaşi timp, o diminuare a taxei clawback", spune  Mihaela Udrea. 
 
Producătorii nu sunt la fel de optimişti ca oficialii din Ministerul Sănătăţii. 
 
Surse din industria farmaceutică au precizat reporterului Adriana Turea că după aplicarea ordinului din 2009, preţul medicamentelor inovative şi generice ar putea chiar să crească, din cauza actualizării cursului valutar, de la 4,26 lei la 4,42 lei.
 

Etichete medicamenteinovativeMihaela Udreaministerul sanatatiitermenpreturiAlin Tucmeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live