Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2017
Vizualizari: 1203
Comentează add

Călătorilor li se recomandă să se informeze despre eventuale întârzieri cauzate de un protest spontan declanşat de unii angajaţi ai CFR care nu se mai simt reprezentaţi de sindicat

ACTUALIZARE - Grevă spontană la CFR

radiojurnal

 Foto: Sergiu Şteţ.

UPDATE: Mai multe regionale CFR din ţară au renunţat, la această oră, să participe la protestul spontan organizat de angajaţii de la căile ferate.

Patru regionale din cele opt ale CRF Infrstructură încă participă la protestul spontan, sunt 114 trenuri oprite în staţii, 13 la Regionala Bucureşti, 23 la Regionala Timişoara, 38 la Galaţi şi 39 la Regionala Braşov.

Acum în Gara de Nord din Bucureşti, la sosiri, întârzieri record de 400 de minute, aproape şapte ore pentru un tren care urma să vină de la Braşov.

La plecări 240 de minute pentru o garnitură interregio spre Galaţi. Nici la această oră nu se emit bilete la Gara de Nord.

UPDATE: Reporter RRA, Alex Lancuzov - În toată ţara sunt aproximativ 140 de trenuri afectate, cele mai multe 40 la Regionala Braşov, urmează Regionala Cluj cu 36 de garnituri, la Regionala Craiova protestul a încetat la 9:30 cu cinci trenuri oprite, la Regionala Bucureşti au fost afectate doar cinci trenuri.

La această oră în Gara de Nord din Bucureşti toate trenurile care vin sau care pleacă din gară au întârzieri. Recordul la sosiri este de 100 de minute la o garnitură interregio dinspre Ploieşti, iar la plecări 100 de minute pentru un tren dinspre Galaţi şi este o situaţie dinamică practic în ultima jumătate de oră întârzierile s-au dublat.

La intervale de câteva minute, la difuzoare sunt anunţuri despre acest protest spontan. Este coadă la informaţii, oamenii caută alte legături, unii spun că vor merge la microbuze, alţii au cerut banii înapoi pe bilet, iar de la 7:30 nu se mai emit bilete aici în Gara de Nord din Bucureşti.

UPDATE: Exclusiv RRA -  Preşedintele sindicatelor transportatorilor feroviari, Maxim Rodrigo: "Salariaţii de la Infrastructură, astăzi şi probabil cei de la Călători mâine au anunţat că intră în protest prin oprirea spontană a lucrului. Ne-au anunţat pe noi, ne-au spus că nu mai au răbdare să aştepte sindicatele, cu toate că sindicatele le-au explicat că vor face formele legale pentru a declanşa greva generală, îşi va parcurge etapele, omaneii nu mai au răbdare".  

Până la acest moment nu se cunoaşte amploarea protestului, întrucât acesta nu este organizat - a mai spus liderul sindical.

Administraţia CFR SA susţine, într-un comunicat, că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creştere a fondului de salarii cu 22,5%.

Compania le atrage atenţia salariaţilor că această formă de protest încalcă procedurile legale, aduce prejudicii companiei şi afectează transportul pasagerilor care şi-au procurat deja bilete.

- - - - - - - -

Un protest spontan a fost declanşat în această dimineaţă la CFR. O parte dintre angajaţi au întrerupt lucrul, ceea ce afectează - informează un comunicat al Companiei - graficul de circulaţie al trenurilor.

Reporterul RRA Alexandru Lancuzov transmite că protestul a afectat circulaţia a peste 80 de trenuri din 5 regionale.

Călătorilor li se recomandă să se informeze despre eventuale întârzieri. Compania atrage atenţia salariaţilor că această formă de protest încalcă procedurile legale, aduce prejudicii companiei şi afectează transportul pasagerilor care şi-au procurat deja bilete.

Protestul are loc în contextul negocierilor în curs între administraţie şi sindicate cărora li s-a propus o creştere a salariilor cu 22,5 la sută.

Se pare însă că unii angajaţi nu se mai consideră reprezentaţi şi doresc o majorare mai consistentă.

Administraþia CFR SA susţine, într-un comunicat, că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creştere a fondului de salarii cu 22,5%.


Etichete CFRprotestorarcirculaţietrenuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live