Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

4 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1175
Comentează add

Preşedintele Vladimir Putin i-a acordat cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu. Acesta anunţase că renunţă la cetăţenia franceză ca protest faţă de mărirea impozitelor.

Actorul Gerard Depardieu, "încântat să devină" cetăţean rus

alexandru-beleavski-moscova

Actorul Gérard Depardieu. Foto: AFP.

Actorul Gerard Depardieu a salutat decizia preşedintelui Rusiei de a-i acorda cetăţenie rusă, afirmând că este încântat de această hotărâre, informează BBC.

Într-o scrisoare deschisă, actorul a spus că iubeşte Rusia şi a numit-o "o mare democraţie".

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a ameninţat de curând că renunţă la paşaportul francez în semn de protest faţă de majorarea impozitelor pentru cei bogaţi.

Actorul s-a mutat deja în luna decembrie în Belgia.

Cererea de acordare a cetăţeniei ruse i-a fost aprobată lui Gérard Depardieu personal de Vladimir Putin, în baza articolului din Constituţie care îi oferă preşedintelui dreptul de a decide în aceste chestiuni ocolind procedurile uzuale şi fără a fi obligat să-şi motiveze decizia.

Putin, de altfel, nu a comentat situaţia, dar purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a declarat că cetăţenia i-a fost acordată lui Depardieu pentru aportul important la dezvoltarea culturii şi cinematografiei ruse.

Zvonurile pe această temă au apărut după ce Gérard Depardieu a declarat că renunţă la cetăţenia franceză în semn de protest faţă de decizia Parisului de a impozita cu 75% veniturile de peste un milion de euro.

În Rusia, impozitul pe venit este pe 13% şi va rămâne neschimbat.

Observatorii politici consideră că, acordând cetăţenia rusă unei personalităţi internaţionale de detalia lui Gérard Depardieu, Kremlinul încearcă o lovitură de imagine pe fondul criticilor la adresa politicii sale interne şi externe şi, totodată, lansează un semnal menit să atragă investitorii străini.


Etichete Gérard DepardieuFranţaRusiaBelgiaimpozitVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live