Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 237
Comentează add

Mai multe activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre şi a Zilei Veteranilor de Război au fost organizate, astăzi, la Focşani.

Activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre

gabriel-sava

Mai multe activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre şi a Zilei Veteranilor de Război au fost organizate, astăzi, la Focşani.

La Mausoleul Eroilor, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, veterani de război, personal militar şi zeci de persoane au asistat la sfinţirea Monumentului Eroilor Artilerişti ai Regimentului 11.

După intonarea Imnului Național de către Fanfara Garnizoanei Focșani a avut loc oficierea Serviciului religios care a inclus și sfințirea Monumentului Eroilor Artileriști ai Regimentului 11 Artilerie. Acesta a fost realizat în anul 1927 iar salvarea și redarea în circuitul public s-a realizat în perioada 2018 - 2019, prin grija Primăriei Focșani, monumentul fiind mutat din curtea fostei întreprinderi Mopaf, în fața Mausoleului Eroilor din Focșani. 

Colonel în retragere Ioan Durnescu din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala Vrancea: Pe front am luptat de la eliberarea oraşului București până la ultimele zile de război pe teritoriul Cehoslovaciei. Noi, veteranii, care am supravieţuit ororile, nu putem uita niciodată cum au căzut în luptă camarazii şi prietenii noştri. 

General de brigadă Ciprian Marin, comandantul Garnizoanei Focșani: Astăzi suntem martorii renaşterii unui simbol, un simbol al jerfei şi iubirii de patrie, al eroilor ştiuţi şi neştiuţi ai Regimentului 11 Artilerie. Ei au căzut în luptă pentru reîntregirea neamului. 

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilelor Forțelor Terestre și a Zilei Veteranilor de Război se vor încheia marți cu un concert extraordinar susținut de muzica militară a Garnizoanei, în Piața Unirii din Municipiul Focșani, începând cu ora 14:00.


Etichete ziua veteranilorfocsani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live