Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Decembrie 2021
Vizualizari: 1426
Comentează add

Activitatea Parlamentului s-a încheiat târziu în noapte.

Activitatea Parlamentului s-a încheiat târziu în noapte

florin-lepadatu

Foto: facebook.com/cameradeputatilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Ieri, o mare parte din zi, activitatea la Parlament s-a desfăşurat sub tensiune, susţinută şi în interiror de parlamentarii AUR.

Erau invitaţi şi dimplomaţi, iar în comsiile de specialitate erau audiaţi miniştri veniţi să susţină alocările de fonduri la insituţiile pe care le conduc, în bugetul 2022.

Cu toate acestea, până la urmă, activitatea legislativă a continuat accelerat, s-a încheiat târziu în noapte şi astăzi se aşteaptă şi avizul final pentru proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat.

Mâine, cele două acte normative ar trebui să ajungă în plenul celor două camere, pentru a fi votate înainte de Crăciun.


Reporter: Iulian Olescu - ”Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au început, ieri, în ritm accelerat, avizarea bugetelor principalilor ordonatori de credite, marea majoritate a amendamentelor depuse fiind respinse şi votată varianta propusă de Executiv. Printre instituţiile ale căror bugete au primit aviz favorabil, se numără ministerele Muncii, Energiei, Culturii, Apărării Naţionale, Afacerilor Interne, Agriculturii, Justiţiei şi Mediului; dar şi instituţii cum ar fi Consiliul Concurenţei, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii Externe, multe dintre ele fiind iniţial programate pentru dezbatere în cursul zilei de astăzi. Şedinţa comisiilor reunite a început cu o prezentare generală a bugetului pentru 2022, Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor punctând principalele obiective ce au stat la baza construţiei acestuia.


Daniela Pescaru: ”Continuarea traiectoriei de consolidare fiscală şi cu asigurarea unei creşteri economice sustenabile, sprijinirea economiei, sistemului de sănătate şi a celui de protecţie socială, majorarea alocărilor pentru investiţii, de la 66,6 miliarde lei în anul 2020, la 88,8 miliarde în anul 2022, creşterea se datorează în principal fondurilor europene.”

Şedinţa s-a încheiat cu avizul favorabil acordat bugetului Ministerului Sănătăţii, ministrul de resort, Alexandru Rafila, declârând că acesta a fost construit având în vedere două mari priorităţi, prima dintre ele legată de măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei COVID-19.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live