Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

8 Noiembrie 2021
Vizualizari: 326
Comentează add

La Parlament sunt programate astăzi noi audieri în Comisia specială de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterilor fără precedent ale prețurilor la gaze naturale și la energie e

Activitatea parlamentară

-

  Foto: facebook.com/cameradeputatilor

La Parlament sunt programate astăzi noi audieri în Comisia specială de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterilor fără precedent ale prețurilor la gaze naturale și la energie electrică.

Au fost convocați reprezentanții statului în adunările generale ale acționarilor de la marile companii de profil - E.ON, ENGIE şi ENEL.

Şi tot în Legislativ la Camera Deputaților ar urma să intre în dezbatere proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde COVID de la locul de muncă.

Sunt șanse mari să fie aprobat, însă cu amendamente, după ce și PSD pare că se va alătura PNL, UDMR și USR pentru susținerea acestei inițiative.

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a spus la sfârșitul săptămânii că certificatul verde este o prioritate pentru români în actualul context european.

Proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde COVID la locul de muncă va fi dezbătut mai întâi în comisiile de specialitate, iar apoi se va da votul în plenul Camerei Deputaților care este for decizional.
 
La Senat, legea a fost respinsă la o diferență de două voturi. Potrivit actului normativ, angajații care vor refuza să prezinte acest certificat verde la locul de muncă, pot avea contractul suspendat fără plata salariului pentru o perioadă de până la 30 de zile.
 
Dacă nici după acest termen nu prezintă documentul care atestă vaccinarea, angajații de la stat vor fi concediați, iar la privat angajatorul decide dacă le prelungește suspendarea sau îi concediază.
 
Cei care aleg să nu se vaccineze, vor trebui să facă test anti-COVID periodic pe cheltuiala proprie.
 
De asemenea în această săptămână la Parlament vor continua audierile din Comisia de anchetă privind creșterea prețurilor la energia electrică și gaze naturale.
 

Etichete palamentpreturi energiecertificat verde(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live