Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

2 Aprilie 2020
Vizualizari: 1346
Comentează add

Activitatea maternitatii Polizu se desfasoara normal

adriana-turea

  Foto: Arhivă.

 Activitatea maternitatii Polizu se desfasoara normal, precizeaza purtatorul de cuvant al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu – Rusescu”, dr. Bogdan Stefănescu.

El a explicat ca unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență care preia gravide cu coronavirus este o cladire separata de Maternitatea Polizu.

Bogdan Stefanescu: Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență, nu face parte din Componenta de Obstetrică-Ginecologie Polizu (Maternitatea Polizu), aceasta fiind o clădire distinctă. (…) Aceste 2 paturi (cuplu mamă-copil) sunt destinate asistenței medicale de urgență a gravidei precum și a nou-născutului, care, după echilibrare, vor fi transferați la Maternitatea Bucur.”
De asemenea, el a mentionat ca in conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății, patologia feminină benignă sau de „follow up” se va reduce până la 20% din capacitatea spitalicească. Specialiștii transmit viitoarelor mame că în Spitalul Clinic  Polizu triajul de acces  se respecta si se realizeaza în zone si cu circuit special amenajat, în condiții sigure. Asistența medicală se realizează conform protocoalelor și ghidurilor de bună practică.


Etichete maternitatePolizupurtatorul de cuvant al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu – Rusescu”dr. Bogdan Stefănescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live