Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2021
Vizualizari: 139
Comentează add

Activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal.

Activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal

radiojurnal

Foto: Arhiva/ Ilie Pintea.

Angajații Complexului Energetic Hunedoara își vor primi miercuri salariile restante, pentru care au protestat timp de aproape o săptămână.

Între timp, reluarea activității în mine va permite și aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia.

Se estimează că unitatea oprită de câteva zile va fi repornită joi dimineață, reluând furnizarea agentului termic pentru aproximativ 4.700 de locuințe și instituții din Deva.

Reporter: Ilie Pintea: "Banii au fost asigurații de guvern prin Ministerul Muncii, iar plățile urmează să fie făcute prin intermediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara, care le va plăti salariile și în următoarele trei luni.

Georgeta Tomuța, directorul instituției: "Imediat vor pleca spre Trezorerie toate ordinele de plată, reprezentând restul de bani pentru luna ianuarie, deci acea chenzină a doua, pentru toți cei 4.010 beneficiari, în sumă de aproximativ 9 milioane. Vor fi în conturile beneficiarilor mai repede cu o zi față de angajamentul luat."


Reporter: Între timp, activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal, primul tren cu cărbune urmând să fie livrat către termocentrala Mintia. Se estimează că unitatea oprită de patru zile va fi repornită abia joi dimineața, reluând furnizarea agentului termic pentru peste 4.700 de locuințe și instituții din Deva."


Etichete mineri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live