Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Martie 2018
Vizualizari: 403
Comentează add

Comisiile de specialitate din Senat vor dezbate marţi, propunerea legislativă a PSD, care vizează înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare.

Activitate la Senat

florin-lepadatu

 

Comisiile de specialitate din Senat vor dezbate marţi, propunerea legislativă a PSD, care vizează înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare.

De asemenea, o altă iniţiativă care vizează Legea Leasing-ului va intra în atenţia senatorilor din comisii.

Alina Stănuţă cu detalii: "După mai multe amânări, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat asigurări că propunerea legislativă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va intra în Senat în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Iniţiat de PSD, fondul a fost gândit ca un instrument de finanţare pentru proiecte strategice de dezvoltare a unor domenii cheie, precum infrastructura sau agricultura şi care, în acelaşi timp, să genereze noi locuri de muncă.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ar urma să fie creat după modelul celor din Norvegia, Franţa sau Polonia.

Pe toată durata de funcţionare statul român va fi acţionar unic, iar Ministerul Finanţelor administrator.

Potrivit proiectului, fondul va fi constituit prin preluarea acţiunilor deţinute de stat în 89 de companii, între care: Antibiotice, CEC Bank, Nuclearelectrica, Hidroelectrica sau OMV Petrom.

Va exista şi un aport în numerar de nouă miliarde de lei transferaţi din veniturile din privatizări disponibile în Trezoreria Statului.

Banii astfel rezultaţi vor fi folosiţi pentru proiecte strategice în domenii precum infrastructură, energie, sănătate sau agricultură, spitale regionale sau autostrăzi.

Tot marţi, comisiile de specialitate din Senat vor dezbate şi propunerea legislativă privind Legea leasingului.

Un amendament important adus de senatorul PNL, Daniel Zamfir, arată că în condiţiile în care consumatorul nu a mai achitat două rate consecutive, de obicei la autoturism, şi a predat bunul către societatea de leasing orice datorie către societatea de leasing încetează.

În cazul în care în contractul dintre părţi sunt prevăzute penalităţi de întârziere, dobânzi sau alte obligaţii de plată, acestea nu vor putea depăşi 50% din suma reprezentând ratele restante la data rezilierii."


Etichete Senat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live