Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

23 Iulie 2010
Vizualizari: 1139
Comentează add

Poliţia din Moscova a reţinut mai multe persoane, printre care şi doi jurnalişti, ce trăiau în pădurea Khimki în semn de protest faţă de defrişările din zonă.

Activişti de mediu, reţinuţi de poliţia rusă

ionut-dragu

Foto: Mediafax.

Forţele de ordine din Moscova au reţinut joi jurnalişti şi alte 15 persoane care trăiau într-o pădure la periferia Moscovei în semn de protest faţă de distrugerea zonelor verzi, potrivit AP.

  

Activiştii reţinuţi au fost duşi de către forţele de ordine în oraşul Khimki, unde instanţa va decide dacă vor fi arestaţi sau vor fi eliberaţi.

Pădurea din Khimki a fost subiect de dispută timp de mai mulţi ani între autorităţile locale şi activiştii de mediu din cauza unui proiect care prevede reducerea semnificativă a zonei împădurite pentru a face loc unei autostrăzi.

Zona împădurită din Khimki este poziţionată între Moscova, aeroportul internaţional Sheremetyevo şi St. Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia.

Mai mulţi activişti de mediu au hotărât să se mute şi să trăiască în pădurea Khimki încă de săptămâna trecută, când constructorul autostrăzii a demarat procedura de defrişare.

Uniunea jurnaliştilor din Rusia a dat în judecată poliţia moscovită pentru ceea ce a numit reţineri ilegale. 

Potrivit AP, un jurnalist al unui ziar din zonă, care a relatat în repetate rânduri despre defrişările din pădurea Khimki, a fost agresat fizic în 2008, în urma atacului rămânând pe jumătate paralizat.


Etichete RusiaMoscovapădurereţinuţiactiviştimediu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live