Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Mai 2019
Vizualizari: 301
Comentează add

Activiști de mediu din 26 de ţări europene se află la Bistriţa

radiojurnal

 

Activiști de mediu din 26 de ţări europene se află, începând de astăzi, la Bistriţa-Năsăud. Timp de două zile vor discuta cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului, respectiv ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, despre mai multe subiecte, între care schimbările climatice şi biodiversitatea.

Ministrul român al apelor, Ioan Deneş, a declarat că România gestionează, pe perioada preşedinţiei la Uniunea Europeană, două dosare importante, care se referă la apa potabilă şi reutilizarea apei uzate în economia circulară.

Ioan Deneş: Primul dosar este, de fapt, o inițiativă cetățenească; aproximativ 1,8 milioane de cetățeni europeni care au adunat semnături în 2013, pe modificare a Directivei privind apa potabilă. În ceea ce privește partea de contact anumitor materiale cu apa potabilă și dreptul fiecărui cetățean din Uniunea Europeană la apa potabilă s-a ajuns în discuțiile pe care le-am avut în Consiliul de Mediu, la o abordare generală, urmând pe președinția care urmează după România să finalizeze negocierile cu viitorul parlament al Uniunii Europene. De asemenea, avem un al doilea dosar care va fi discutat în viitoarele reuniuni: reutilizarea apei uzate în contextul economiei circulare.
 


Etichete activiști de mediuIoan Deneş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live