Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

26 Mai 2014
Vizualizari: 608
Comentează add

Ministrul norvegian de externe, Borge Brende, a declarat pentru Radio România că acţiunile Rusiei în Ucraina sunt inacceptabile.

Acţiunile Rusiei în Ucraina "sunt inacceptabile"

carmen-gavrila

Foto: captură Youtube/arhivă

Ministrul norvegian de externe, Borge Brende, a declarat, după întâlnirea de la Bucureşti, cu omologul său român, Titus Corlăţean, că acţiunile Rusiei în Ucraina sunt inacceptabile, dar că Moscova a fost deja de acord, la Geneva, cu premisa dezarmării separatiştilor pro-ruşi, chiar dacă încă nu a făcut acest lucru.

Borge Brende a precizat, în exclusivitate pentru Radio România, că Norvegia consideră că ţara noastră este un partener foarte important în NATO, dar şi din punct de vedere al relatiilor bilaterale.

"Eu recunosc în România un membru NATO foarte important şi o ţară foarte responsabilă în această privinţă.

"Este foarte important să ascultăm sfaturile României despre cum să procedăm în legătură cu situaţia în desfăşurare în Republica Moldova şi, de asemenea, am lucrat foarte îndeaproape cu România în legătură cu situaţia din Ucraina.

"Cred că strategia Uniunii Europene şi a NATO faţă de criza din Ucraina a funcţionat pentru că acum o lună nu părea posibil ca atât de mulţi ucraineni să poată participa la alegerile prezidenţiale", spune Borge Brende.


Etichete NorvegiaministruBorge BrendeTitus CorlăţeanRusiaUcrainaNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live