Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 230
Comentează add

Executivul Uniunii Europene a iniţiat o acţiune în justiţie împotriva guvernului naționalist polonez, referitoare la măsurile care îi vizează pe judecătorii ne-obedienţi.

Acţiune europeană în justiţie împotriva Poloniei

rador

Palatul prezidenţial din Varşovia.         Foto: Arhivă.

Executivul Uniunii Europene a iniţiat, miercuri, o acţiune în justiţie împotriva guvernului naționalist polonez, referitoare la măsurile care îi vizează pe judecătorii ne-obedienţi din cea mai mare țară a blocului ex-comunist, transmite Reuters.

Comisia Europeană a  declarat, miercuri, că începe o procedură oficială împotriva Poloniei, oferind Varșoviei două luni pentru a atenua preocupările Bruxelles-ului cu privire la o lege din decembrie care permite guvernului să-i pedepsească pe judecătorii critici.

Partidul de guvernământ "Dreptate și Justiție" (PiS) a fost acuzat de multă vreme de subminarea democrației prin faptul că a pus instanțele poloneze, mass-media și societatea civică sub un control mai direct al guvernului.

Cel mai recent, Comisia Europeană cu sediul la Bruxelles, s-a arătat îngrijorată de insistenţa autorităţilor de la Varșovia de a organiza alegeri prezidențiale luna viitoare, în pofida pandemiei de coronavirus. 


Etichete (ii)poloniajustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live