Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

13 Aprilie 2017
Vizualizari: 575
Comentează add

Directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a precizat, într-un interviu acordat RRA, câteva dintre elementele ce ţin de această fuziune.

Acţionarii BVBucureşti au aprobat fuziunea cu Bursa de la Sibiu

angela-cerven

Directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski. Foto: Alexandru Dolea.

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au aprobat, în cadrul Adunării Generale extraordinare, fuziunea cu Bursa de la Sibiu - Sibex.

Fuziunea fusese decisă, în principiu, încă de la finalul anului trecut, însă nu fuseseră stabilite detaliile tranzacţiei.

Directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a precizat, într-un interviu acordat RRA, câteva dintre elementele ce ţin de această fuziune.

Ludwik Sobolewski: Este un moment istoric pentru că trebuie să avem o singură bursă, o singură piaţă în România şi mă bucur mult că acţionarii au sprijinit acest proiect, iar acum tot ce rămâne de făcut este ca Bursa de Valori Bucureşti să preia Bursa din Sibiu şi vom avea o ţară, o bursă, o infrastructură unică pentru desfăşurarea tranzacţiilor. Aceasta va fi normalitatea pe care se cuvine să o avem în România.

E deci un pas foarte important, pentru care pregătirile au fost, aş zice, solicitante, destul de dificile. Suntem, într-adevăr, foarte mulţumiţi că, beneficiind de o largă majoritate de sprijin, acest proiect a fost aprobat ieri de Bursa Bucureşti. Termenii acordului sunt cât se poate de corecţi, pentru ambele entităţi participante la operaţiune.

Reporter: Ce mai aveţi în plan pentru ca piaţa de capital românească să devină una emergentă? 

Ludwik Sobolewski: Suntem deja foarte aproape de obiectivul de a deveni o piaţă emergentă. Avem nevoie de mai mulţi investitori în această piaţă, mai multe instrumente financiare, precum şi noi companii care să fie listate la Bursă. In această privinţă, cred că 2017 va fi un an foarte bun.

Am aflat săptămâna aceasta că RCS-RDS, cu alte cuvinte, Digi Comunications va face foarte curând o importantă ofertă publică iniţială - un exemplu foarte bun de cât de atractivă este acum piaţa din România pentru întreprinzători. Ne aşteptăm, de asemenea, să continue privatizările, să fie listată Hidroelectrica anul acesta. Privatizarea acestor două importante companii, Hidroelectrica şi Digi Comunications, va ajuta economia românească să ajungă la noul statut de economie emergentă.

Suntem pe calea ce bună ca să atingem acest obiectiv. Va fi ceva foarte important, foarte profitabil, atât pentru investitorii de pe această piaţă de capital cât şi pentru economia românească. Un semn bun e şi că România a fost deja confirmată ca o ţară care, cu piaţa sa de capital se mişcă în direcţia pieţei emergente.

Bursa Românească a fost pusă pe lista de supraveghere, altfel spus lista de aşteptare pentru grupul de pieţe emergente de către o agenţie renumită în septembrie anul trecut. Şi de atunci am obervat deja unele efecte pozitive. Unul dintre acestea e că avem preţuri în urcare ale companiilor; piaţa e destul de robustă, foarte atractivă pentru investitori, în acest sens al preţurilor, dar şi al dividendelor plătite de companii. Sunt aşadar destul de optimist în privinţa evoluţiei ascendente a pieţei de capital româneşti.


Etichete Ludwik Sobolewskibursabvbbursa din sibiufuziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live