Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 200
Comentează add

Pe ordinea de zi se află proiectul unei hotărâri prin care se acordă ajutoare de urgență familiilor victimelor incendiului produs la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Acte normative pe agenda şedinţei de guvern

florin-lepadatu

Foto: gov.ro.

Guvernul urmează se aprobe vineri, prin ordonanță de urgență, o nouă schemă de ajutor pentru sectorul HoReCa, unul dintre cele mai afectate de criza adusă de pandemie.

Tot pe agenda celei de a doua ședințe a executivului din această săptămână s-ar putea afla și strategia națională de vaccinare anti-COVID, înainte să fie trimisă în CSAT pentru aprobare.


Reporter: Andrei Şerban - Pe ordinea de zi se află proiectul unei hotărâri prin care se acordă ajutoare de urgență familiilor victimelor incendiului produs la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pe 14 noiembrie.

Se vor acorda 5.000 de lei familiilor care au avut un membru decedat sau rănit. Un alt proiect de ordonanță de urgență de data aceasta acordă sprijin financiar firmelor din domeniul HoReCa afectate de pandemia cu COVID-19.

Este o schemă de ajutor de stat care oferă granturi care acoperă 20% din pierderile înregistrate anul acesta comparativ cu anul trecut.

Valoarea maximă a ajutorului este de 800.000 de euro pe întreprindere. În schemă sunt introduse și agențiile de turism.

De asemenea, executivul ar mai putea să dezbată și strategia națională de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, mai ales că, la începutul săptămânii, președintele Klaus Iohannis spunea că această strategie trebuie să fie adoptată de guvern pentru ca apoi să fie trimisă la CSAT.


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live