Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

5 Octombrie 2018
Vizualizari: 434
Comentează add

Miniştrii au mai stabilit ieri, şi sumele de bani care vor fi date în avans producătorilor agricoli

Acte normative adoptate în şedinţa de guvern de joi

andrei-serban

 

Guvernul a adoptat ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care reduce la nivelul de 5% valoarea TVA-ului pentru seviciile turistice. Premierul Viorica Dăncilă a precizat că aceste măsură vine în sprijinul industriei turismului. 

Voirica Dăncilă: "Luăm  încă decizie imporantă pentur sprijinirea acestui sector. Reducerea cotei taxei pe valoare adăugată la 5% pentru cazare, servicii de restaurant, dar şi pentru utilizarea facilităţilor sportive, parcurilor de distracţii şi recreative. România va avea astfel cea mai redusă cotă de TVA din Uniunea Europenă aplicată în turism, iar experienţa din anii trecuţi dovedeşte că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie". 

Aceeaşi ordonaţă de urgenţă mai prevede şi reducere cu 10% a obligaţiilor fiscale, dacă persoanele fizice le vor plăti anticipat şi integral. Cei care primesc notificări de la ANAF luna viitoare vor beneficia de reducere dacă plătesc până la 15 decembrie, iar cei care primesc decizii de impunere în luna februarie a anului viitor vor beneficia de reducere până la 31 martie 2019.

Miniştrii au mai stabilit ieri, şi sumele de bani care vor fi date în avans producătorilor agricoli. 

 Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Agenţia de Plăţi şi Intevenţie pentru Agricultură va putea acorda începând cu 16 octombrie anul acesta, în sectorul vegetal, pentru schema de plată unică pe suprafaţă, 102,5 euro pe hectar, plata pentru tinerii fermieri - 25,8 euro pe hectar. Schema de ajutor pentru speciile ovine, caprine, plăţile directe pentru această schemă de sprijin au un plafon alocat de 56 de milioane - 100 mii de euro.

Prin aplicarea acestor prevederi se va pemite beneficiarilor plăţilor să îşi elaborreze propriul plan de afaceri şi programul de dezvoltare pe termen scurt, în condiţiile care cunosc nivelul sumelor pe care urmază să le primească". 

Guvernul a mai alocat din rezerva aflată la dispoziţia sa şi 1,17 milioane de lei pentru refacerea Şcolii Gimnaziale din  localitatea Dorobanţu, din judeţul Tulcea şi 210 mii de lei pentru comuna Sohodol din judeţul Alba pentru cumpărarea terenurilor pe care se află deja instituţii publice.  


Etichete guvernşedinţăTVAturismimpunereobligatii fiscaleAgenţia de Plăţi şi Intevenţie pentru Agriculturăschema de sprijinplafonplan de afaceri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live