Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

6 Iulie 2019
Vizualizari: 581
Comentează add

Acte legislative promulgate de preşedintele Klaus Iohannis

radu-dobritoiu

Autorităţile din administraţia publică locală sunt obligate să întocmească, până în 2022, hărţi de zgomot, iar medicii de familie îşi vor putea înfiinţa cabinete individuale şi în zonele izolate, potrivit unor documente legislative promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Reporter: Iulia Gherman - Localităţile din Munţii Apuseni, Delta Dunării sau din alte zone izolate, unde atragerea personalului se face cu dificultate, vor putea beneficia de serviciile medicilor de familie. Potrivit legii promulgate de preşedintele Klaus Iohannis, care vizează asistenţa medicală comunitară, medicii vor putea încheia contract direct cu primăriile din aceste zone şi vor primi salarii de la bugetul de stat. Documentul legislativ prevede că autorităţile din localităţile izolate sunt cele care trebuie să asigure un spaţiu funcţional, precum şi bunurile şi serviciile necesare întreţinerii şi funcţionarii activităţii echipei medicale, formată din medic, asistent medical comunitar şi moaşă.

Săptămâna aceasta a fost promulgată şi legea prin care autorităţile publice locale sunt obligate să realizeze până în iunie 2022 hărţi strategice de zgomot. Sunt vizate zonele feroviare, cele care au în trafic mai mare de 3 milioane de trecere de vehicule/an, aeroporturile şi porturile principale, dar şi şi amplasamentele unde se desfăşoară activităţi industriale. Hărţile vor fi reactualizate din 4 în 4 ani. Pe baza lor vor fi luate măsuri pentru izolarea fonică adecvată a clădirilor şi se vor interzice amplasările de construcţii de învăţământ şi de sănătate acolo unde se constată că nivelul de zgomot este ridicat.
 


Etichete Klaus Iohannisharti de zgomotIulia Gherman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live