Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Iulie 2020
Vizualizari: 302
Comentează add

Act terorist pregătit la Moscova și "preîntâmpinat de FSB"

sergiu-stet

  Sediul central al FSB din piaţa Lubyanka, Moscova.      Foto: Arhivă.

La Moscova a fost prevenit un atac terorist într-un loc aglomerat, un cetățean al unei țări din Asia Centrală pregătise un omor în masă, informează Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, transmite RIA Novosti.

"Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse împreună cu Ministerul de Interne al Rusiei și Comitetul de Anchetă al Federației Ruse au anihilat activitatea unui membru al unei organizații teroriste care planificase săvârșirea unui act terorist în loc aglomerat din Moscova", se arată în comunicatul de presă.

Acesta a fost ucis în timp ce se încerca reținerea sa. Teroristul a fost descoperit într-o zonă de garaje abandonate din Himki, oraș - satelit al Moscovei. "El a deschis focul asupra organelor de ordine, utilizând arme automate de foc".

La examinarea la fața locului, asupra lui s-a găsit un automat AKS-74U, două grenade F-I și o grenadă RGD. De asemenea, în regiunea Moscovei a fost reținut fratele său. Teroristul locuia într-un apartament închiriat din Moscova.

"La percheziția în apartamentul închiriat de infractor, s-au găsit dovezi reale că teroristul avea legături cu emisarii Organizației Teroriste Internaționale din Siria și pregătea o împușcarea în masă a cetățenilor", se adaugă în comunicat.

 În prezent sunt căutați posibilii complici ai infractorului.

Etichete FSBMoscovaRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live