Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Iunie 2022
Vizualizari: 295
Comentează add

Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică un act normativ pentru amânarea, la cerere, a plăţii ratelor la credite.

Act normativ pentru amânarea, la cerere, a plăţii ratelor la credite

florin-lepadatu

  Foto: pixabay.com.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Executivul propune, prin intermediul unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor, o nouă posibilitate de amânare a plății ratelor la bănci pentru persoanele fizice și firmele afectate semnificativ de creșterea prețurilor din ultima perioadă.

Ce condiții trebuie să îndeplinească potențialii beneficiari aflăm de la Iulian Olescu: ”Vor putea solicita amânarea ratelor pentru o perioadă de una până la nouă luni persoanele juridice cărora li s-a redus cu minimun 25% media rezultatelor lunare din activitatea desfășurată, dar și persoanele fizice cărora le-au crescut cheltuielile medii lunare cu minimum 25% ca urmare a majorării prețurilor în contextul crizei actuale. Aceste condiții se referă la situația din ultimele trei luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată, comparativ cu perioada similară din 2021. Pentru a putea cere suspendarea plății ratelor firmele trebuie să nu se afle în insolvență, să nu fi înregistrat în ultimele șase luni incidente de plată cu bilete la ordin sau cecuri și să declare pe propria răspundere că nu înregistrează un nivel al activului net mai mic decât jumătate din capitalul social și că pe perioada suspendării ratelor nu vor distribui sau plătit dividende și nu vor acorda sau rambursa credite către acționari. De asemenea, persoanele fizice nu trebuie să fie în incapacitate de plată sau în procedură de executare silită declanșată de un alt creditor. În plus, atât persoanele fizice, cât și cele juridice trebuie să nu beneficieze deja la data solicitării de o soluție sau un plan de restructurare a datoriilor agreat de comun acord cu creditorul în ultimele trei luni anterioare intrării în vigoare a actului normativ.”


Etichete bancicardbancomatplati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live