Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

19 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1175
Comentează add

Comisarul pentru politici regionale, Corina Creţu, a anunţat astăzi că au fost încheiate toate acordurile de parteneriat privind fondurile europene cu toate statele membre.

Acordurile privind fondurile europene cu statele UE, "adoptate"

cerasela-radulescu-bruxelles

Comisarul European Corina Crețu. Foto: twitter.

Comisarul pentru politici regionale, Corina Creţu, a anunţat astăzi că au fost încheiate toate acordurile de parteneriat privind fondurile europene cu toate statele membre şi au fost adoptate mai multe programe operaţionale. 

Pentru mai multe state, inclusiv Romania, fondurile de coeziune reprezintă 50% din politicile de investiţii, a declarat Corina Creţu, după întâlnirea cu miniştrii din toate statele membre.   
 
Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, spune că pentru statele membre este foarte importantă contribuţia fondurilor europene în domeniul investiţiilor publice.
 
Azi a fost discutat al şaselea raport de coeziune.   
 
"Ceea ce cumva mă nelinişteşte pe mine este faptul că disparităţile în interiorul Uniunii Europene au crescut, inclusiv disparităţile în interiorul ţărilor, disparităţile între regiuni. Le-am explicat şi miniştrilor cu care m-am întâlnit astăzi din cele 28 de ţări. Eu văd rolul meu ca o voce a regiunilor şi a statelor membre prin politica regională în cadrul Comisiei şi voi face tot ce depinde de noi să putem ajuta pentru creşterea absorţei fondurilor europene", a mai spus Comisarul pentru politică regională.   
 
Corina Creţu mai spune că a fost creat un grup de lucru pentru a ajuta ţările care au o absorbţie mai scăzută. 
 
Va fi făcută şi o analiză în statele membre, unde, deşi fondurile europene au fost alocate în mare măsură, ele nu s-au regăsit în dezvoltarea economică a respectivelor regiuni.

Etichete Comisarul pentru politici regionaleCorina Creţufondurile europeneprograme operaţionale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live