Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Tudor Ţepeneag, Paris

20 Februarie 2015
Vizualizari: 1179
Comentează add

François Hollande şi Angela Merkel, au cerut azi aplicarea integrală a acordurilor de la Minsk semnate săptămâna trecută pentru a pune capăt ostilităţilor în Ucraina.

Acordurile de la Minsk "trebuie aplicate integral"

tudor-tepeneag-paris

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande. Foto: captură youtube.com. 

Preşedintele francez, François Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel, au cerut azi aplicarea integrală a acordurilor de la Minsk semnate săptămâna trecută pentru a pune capăt ostilităţilor în Ucraina. 

Cei doi lideri au făcut această solicitare în conferinţa de presă comună susţinută după convorbirile oficiale de la Paris. Transmite corespondentul nostru Tudor Ţepeneag.
 
Preşedintele François Hollande a evocat subiectele de interes comun care au fost discutate, cum ar fi reuniunea grupului G-7, prezidat de Germania, conferinţa internaţională asupra climatului care va avea loc în decembrie la Paris, precum şi lupta contra terorismului. 
 
Iată ce a spus şeful statului francez în legătură cu situaţia din Ucraina.  
 
"Am rămas în contact permanent cu cancelarul Angela Merkel după acordul încheiat la Minsk, un acord care trebuie aplicat în întregime şi fără nimic în plus. Este vorba despre încetarea focului, care a fost în mai multe rânduri încălcată şi care trebuie respectată acum integral. Acordul de la Minsk înseamnă şi retragerea armelor grele şi eliberarea prizonierilor, pe care încercăm să o facilităm", spune François Hollande.   
 
La rândul său, cancelarul german a spus că trebuie evitat cu orice preţ un conflict sângeros în Ucraina. 
 
În ceea ce priveşte Gregia, Angela Merkel a declarat că propunerea făcută de autorităţile de la Atena şi discutată în Eurogrup trebuie amelioarată substanţial, pentru a se putea prelungi planul de ajutor financiar, plan asupra căruia, de altfel, Bundestagul, parlamentul german, va trebui să se pronunţe săptămâna viitoare.

Etichete UcrainaDebalţevoRusiaconflictarmeretrageretrupeSerghei LavrovPetro PoroşenkoacordMinskAngela MerkelFrancois Hollande

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live