Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Decembrie 2018
Vizualizari: 332
Comentează add

Liderii Uniunii Europene reafirmă că acordul pentru ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar nu poate fi renegociat, în pofida solicitării premierului britanic, Theresa May.

Acordul pentru ieşirea Marii Britanii din UE nu poate fi renegociat

florin-lepadatu

 

Liderii Uniunii Europene reafirmă că acordul pentru ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar nu poate fi renegociat, în pofida solicitării premierului britanic, Theresa May.

Doamna May a cerut joi la Bruxelles asigurări juridice că uniunea vamală prevăzută pentru perioada de tranziţie de după Brexit va fi una temporară.

Premierul britanic ar avea nevoie de garanţii suplimentare pentru a convinge Parlamentul de la Londra să aprobe acordul pentru Brexit.

Liderii Uniunii spun că pot exista clarificări, nu însă şi o renegociere, după cum transmite corespondentul Radio România, Amalia Bojescu: "UE va continua procesul de ratificare a acordului agreat cu Marea Britanie şi nu va renegocia un alt document - este mesajul transmis de liderii europeni după întâlnirea cu premierul britanic, Theresa May.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk: "Consiliul European îşi reconfirmă concluziile din 25 noiembrie, când a fost agreat acordul de retragere a Marii Britanii din spaţiul comunitar şi declaraţia politică privind viitoarele relaţii dintre cele două părţi.

Uniunea intenţionează să continue procesul de ratificare şi nu este deschisă pentru renegociere.

Consiliul European reiterează faptul că doreşte realizarea cât mai curând a unui parteneriat cu Regatul Unit în viitor.

UE vrea să se asigure că după semnarea acordului de retragere negocierile pot începe cât mai curând posibil."

Liderii europeni doresc de asemenea evitarea unei frontiere dure între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord şi să asigure integritatea pieţei unice."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live