Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 256
Comentează add

Parlamentul britanic a refuzat încă o dată să voteze acordul pentru Brexit, încheiat de premierul Boris Johnson săptămâna trecută, la Bruxelles.

Acordul pentru Brexit

florin-lepadatu

 

Parlamentul britanic a refuzat încă o dată să voteze acordul pentru Brexit, încheiat de premierul Boris Johnson săptămâna trecută, la Bruxelles, prelungind confuzia cu 10 zile înainte de data fixată pentru ieşirea Marii Britanii din Uniune.

Şi sâmbătă Parlamentul a evitat să îşi exprime votul asupra acordului, după ce a trecut un amendament prin care îi cerea Guvernului să adopte mai întâi legislaţia necesară punerii în practică a acordului.

Corespondenţă de la Londra, reporter Dan Vasiliu: "Executivul a încercat să readucă pe ordinea de zi acordul premierului Johnson, însă preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, nu a permis organizarea unui vot în această privinţă.

John Bercow: "Moţiunea de astăzi este similară în substanţă cu cea de sâmbătă, iar Parlamentul a luat deja o decizie în această chestiune.

De asemenea, circumstanţele de astăzi sunt similare în substanţă cu cele de sâmbătă, motiv pentru care am decis ca moţiunea să nu fie dezbătută astăzi, pentru că ar însemna să repetăm procedurile din urmă cu două zile."

Pentru ca Brexitul să fie amânat este nevoie şi ca liderii europeni să fie de acord cu acest lucru, dar semnalele de la Bruxelles sunt pozitive.

Pe de altă parte, Guvernul a început luni demersurile pentru adoptarea legislaţiei referitoare la Brexit, un vot preliminar urmând să aibă loc chiar marţi."


Etichete Boris Johnsonbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live