Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINETI ... CU SOARE Sâmbătă, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

25 Mai 2018
Vizualizari: 374
Comentează add

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat la Forumul Economic Internaţional că speră că omologul său american Donald Trump va reveni la negocierile privind acordul nuclear iranian.

Acordul nuclear iranian: Macron speră că Trump va reveni la negocieri

radu-dobritoiu

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat asăzi, la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, că speră că omologul său american Donald Trump va reveni la negocierile privind acordul nuclear iranian însă, pentru moment, companiile franceze trebuie să decidă singure cum să reacţioneze la reintroducerea de către SUA a sancţiunilor împotriva Teheranului, relatează Reuters.

Liderul francez a spus că are datoria să continue colaborarea cu preşedintele SUA şi a descris relaţia sa cu Trump ca fiind puternică chiar dacă există şi "chestiuni asupra cărora există divergenţe".

Macron a evocat în acest sens, decizia "greşită" a preşedintelui Trump de a muta la Ierusalim ambasada SUA în Israel. "Am spus deschis că aceasta a fost o decizie greşită. Nu cred că trebuie să destabilizăm situaţia în această regiune", a indicat preşedintele francez, potrivit agenţiei EFE.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la Sankt Petersburg, referindu-se la decizia Washingtonului de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul, că deciziile unilaterale luate de ţări precum Statele Unite nu conduc la niciun rezultat şi sunt întotdeauna contraproductive.

Putin a estimat că atitudinea schimbătoare a Washingtonului cu privire la acordurile internaţionale după alegerea de noi preşedinţi americani generează neîncredere.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a afirmat că "nu este totul pierdut" pentru salvarea acordului nuclear semnat cu Teheranul în 2015, subliniind că Donald Trump rămâne deschis negocierilor, în pofida retragerii din acord, relatează AFP.

"Preşedintele american nu închide uşa negocierilor, el spune că există multe lucruri care nu se regăsesc în acest document, însă nu exclude să găsească un acord cu Iranul", a afirmat Putin. "Mi se pare că nu este totul pierdut", a adăugat el.

Totodată, Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită pentru dialog cu Statele Unite, însă demersul unui posibil summit cu preşedintele SUA nu avansează deocamdată şi este înconjurat de probleme. El a adăugat că problemele referitoare la Iran şi Coreea de Nord reprezintă motive în plus pentru un dialog între Washington şi Moscova.


Etichete Acordul nuclear iranianPozitie Franta acord nuclear

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live