Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

1 Aprilie 2015
Vizualizari: 1093
Comentează add

Premierul israelian Benjalmin Netanyahu a atras atenţia că acordul negociat între marile puteri şi Iran deschide calea pentru fabricarea bombei atomice.

Acordul în dosarul nuclear iranian "dechide calea fabricării armei atomice"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Foto: Arhivă.

Negocierile de la Lausanne privind dosarul nuclear iranian continuă, deşi termenul-limită pentru ajungerea la un compromis a expirat la miezul nopţii trecute.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a exprimat speranţa că astăzi se va ajunge la un acord-cadru, înţelegere care va trebui să garanteze faptul că Iranul nu va avea acces la arme nucleare.

La Ierusalim, premierul israelian, Benjamin Netanyanu, a reiterat că se opune cu fermitate oricărui acord care lasă Iranului capacităţile necesare fabricării armei atomice.

El a cerut, totodată, marilor puteri ca sancţiunile impuse de comunitatea internaţională regimului de la Teheran să fie ridicate doar în funcţie de comportamentul Iranului.

Premierul Benjalmin Netanyahu a declarat astăzi că acordul negociat la Lausanne între marile puteri şi Iran deschide calea pentru fabricarea bombei atomice, evoluţie pe care Israelul o consideră inadmisibilă:

"Ieri, un general iranian a declarat că distrugerea Israelului nu este negociabilă dar, evident, calea ucigaşă a regimului iranian pentru fabricarea bombei este negociabilă" - a spus premierul israelian.

Benjamin Netanyahu a reamintit că Iranul şi-a accelerat campania de cucerire şi subjugare în regiune, iar concesiile oferite Iranului la Lausanne pun în pericol Israelul, Orientul Mijlociu şi lumea întreagă.

Premierul israelian a mai declarat că este momentul în care comunitatea internaţională să insiste pentru un acord mai bun care să oprească infrastructura nucleară a Teheranului, iar concesiile marilor puteri să fie în funcţie de o schimbare în comportamentul Iranului, în primul rând să oprească terorismul, iar asta este cu adevărat nenegociabil.


Etichete IsraelIerusalimIranprogram nuclearacordOccidentBenjamin Netanyanupericolul armei atomicecampanie de cucerire şi subjugare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live