Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

15 August 2020
Vizualizari: 325
Comentează add

Acordul de pace dintre Emiratele Arabe și Israel va fi semnat la Casa Albă

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

  Foto: wikipedia.org

Acordul de pace dintre Emiratele Arabe Unite și statul Israel ar urma să fie semnat în luna septembrie la Casa Albă, sub auspiciile președintelui american Donald Trump.

Negocierile pentru acest acord în care s-a implicat administrația americană au durat un an și jumătate.

Israelul a acceptat să suspende proiectul de anexare a unor porțiuni din Cisiordania și între Emiratele Arabe Unite și Israel vor fi stabilite relații diplomatice complete, după cum relatează corespondentul nostru Dragoș Ciocârlan.

Reporter: Premierul Benjamin Netanyahu i-a mulțumit lui Yossi Cohen pentru asistența Mossadului în dezvoltarea legăturilor cu statele din Golf, contribuind la obținerea unui acord de pace. Directorul Mossadului, Yossi Cohen, va conduce zilele următoare o delegație diplomatică în Emiratele Arabe Unite pentru discutarea detaliilor acordului care va fi semnat în septembrie la Casa Albă, sub auspiciile președintelui american.
 
Curând, o altă ambasadă arabă se va deschide în Israel, a treia după Egipt și Iordania. Acordul nu face decât să oficializeze ani de zile de contacte între cele două țări.
 
Nu schimbă în mod semnificativ conturul conflictului dintre Israel și palestinieni, are avantaje și dezavantaje, dar speranța de pace în Orientul Mijlociu e înscrisă în documentul Națiunilor Unite care a stat la baza fondării statului Israel și a unei țări arabe.
 
(PH)

Etichete acord de paceEmiratele Arabe UniteIsraelCasa AlbăDonald Trump(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live