Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 290
Comentează add

Pieţele financiare au reacţionat după declaraţiile preşedintelui SUA privind acordul comercial cu China.

"Acordul comercial SUA-China poate aştepta până după alegerile din 2020"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marţi că acordul comercial cu China poate aştepta până după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 din SUA, reducând astfel speranţele unei rezoluţii în cadrul disputei comerciale dintre Washington şi Beijing, dispută care afectează economia mondială, transmite Reuters.

"Nu, nu am un termen limită. Din anumite puncte de vedere îmi place ideea de a aştepta pentru un acord cu China până după alegeri, dar ei vor să încheiem acum un acord, şi vom vedea dacă acordul va fi sau nu unul corect - pentru că trebuie să fie unul corect", a declarat Donald Trump.

Corespondentul BBC transmite că pieţele financiare au reacţionat şi au înregistrat fluctuaţii după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat marţi că un acord comercial cu China ar putea să nu fie semnat decât după alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Monda chineză, yuanul, s-a depreciat ca reacţie la declaraţiile preşedintelui SUA, la fel şi acţiunile de pe pieţele europene. 


Etichete ChinaSUADonald Trumpfinanciarbursă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live