Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 524
Comentează add

Acord privind formarea unui guvern de coaliţie, în Spania

radiojurnal

În Spania, liderii partidelor Socialist şi Unidas Podemos, populist de stânga, au ajuns la un acord privind formarea unui guvern de coaliţie. Înţelegerea a fost semnată astăzi de premierul în exerciţiu, Pedro Sanchez, şi de preşedintele "Unidas Podemos", Pablo Iglesias. Decizia este primul pas pentru rezolvarea crizei politice care durează de mai bine de un an.

Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Acordul dintre socialişti şi "Unidas Podemos" este începutul deblocării dialogului pentru formarea unui guvern care să dureze patru ani. După semnarea documentului, premierul în exerciţiu Pedro Sanchez a spus că structura viitorului executiv va fi decisă după învestire, care trebuie votată de parlament cu majoritate absolută. Pentru obţinerea sprijinului necesar cele două formaţiuni ar mai avea nevoie de 21 de voturi, pe care le-ar putea obţine de la partidele regionaliste. Pentru Pablo Iglesias, acest acord este o necesitate istorică, liderul "Unidas Podemos" afirmând că executivul din care va face parte are ca obiectiv să stabilească un dialog pentru rezolvarea provocării teritoriale şi pentru oprirea extremei drepte.

După alegerile din aprilie, negocierile pentru formarea unui guvern de stânga au eşuat în principal din cauza divergenţelor de opinie pe tema situaţiei catalane. Înţelegerea anunţată astăzi are loc după scrutinul de duminica trecută, câştigat fără majoritate de socialişti, într-un parlament în care partidul de extremă dreapta Vox a ajuns pe poziţia a treia, cu un număr dublu de mandate faţă de scrutinul anterior.


Etichete Annamaria DamianAlegeri Spania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live