Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

14 Septembrie 2015
Vizualizari: 974
Comentează add

Miniştrii de interne ai statelor UE, reuniţi la Bruxelles, ar urma să ajungă la un "acord politic" pentru primirea celor 160.000 de refugiaţi, însă fără a se intra în detalii.

"Acord politic" pentru primirea celor 160.000 de refugiaţi

sorin-solomon

 Foto: captură video consilium.europa.eu.

 Miniştrii de interne ai statelor membre în UE, reuniţi luni la Bruxelles, ar urma să ajungă la un 'acord politic' pentru primirea celor 160.000 de refugiaţi, însă fără a se intra în detalii privind repartizarea imigranţilor în funcţie de cote, au anunţat luni seara miniştrii de interne german şi francez, potrivit AFP şi DPA, citate de Agerpres.

"Am ajuns astăzi la un acord privind repartizarea a 160.000 de refugiaţi", a declarat Thomas de Maiziere, în timpul unei conferinţe de presă franco-germane, organizate cu puţin timp înainte de încheierea reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.
 
"Nu am ajuns la un acord cu privire la fixarea de cote", a recunoscut, totodată, De Maiziere, în condiţiile în care Comisia Europeană a propus săptămâna trecută, la Strasbourg, cote obligatorii, cu o cifră concretă pentru fiecare ţară, opţiune respinsă de mai multe state membre.
 
"Vom perfecta acordul abia în timpul viitoarei reuniuni din 8 octombrie", a precizat ministrul german.
 
"Aceasta este o etapă importantă, însă foarte departe de ceea ce aşteptam noi ca solidaritate în UE", a mai estimat ministrul de interne al Germaniei.
 
Statele membre au confirmat luni că vor primi circa 40.000 de persoane, însă Comisia Europeană le-a cerut un efort suplimentar pentru primirea a 120.000 în plus dintre cei care se află deja în Italia, Grecia şi Ungaria.

Etichete JAICEMiniştrii de interne ai statelor UEcriza emigrantilorThomas de MaiziereItaliaGrecia şi Ungaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live