Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 273
Comentează add

Conservatorii şi socialiştii din Germania au ajuns la un acord pentru refacerea coaliţiei care a condus ţara în 8 din ultimii 12 ani.

Acord pentru refacerea coalției de guvernare în Germania

vlad-draghicescu-bonn

 

Conservatorii şi socialiştii din Germania au ajuns la un acord pentru refacerea coaliţiei de guvernământ care a condus ţara în 8 din ultimii 12 ani.

După o zi şi o noapte de tratative, părţile au convenit un document de principiu, care ar trebui negociat în amănunt în perioada următoare.

Înţelegerea stabilită "in extremis" îndepărtează riscul instabilităţii politice în cea mai dezvoltată economie a Uniunii Europene.

Uniunea CDU-CSU și Partidul Social-Democrat German au convenit asupra unor planuri concrete de formare a unui executiv comun în timpul discuțiilor exploratorii.

Una dintre măsurile avute în vedere este creșterea alocației pentru copii și reducerea treptată a taxei de solidaritate cu landurile estice, fost comuniste.

Potențialii parteneri de alianță doresc, de asemenea, să revină la finanțarea în comun a asigurărilor de sănătate.

Anterior, SPD pledase pentru desființarea asigurărilor private.

De asemenea, cele două partide au hotărât să mențină suspendarea reunificării familiei pentru refugiații cu protecție subsidiară, până la apariția unui nou regulament.

Reunificarea va fi limitată la 1.000 de persoane pe lună. Tot la capitolul migrație, conservatorii și socialiștii germani au convenit ca numărul anual al refugiaților care intră în Germania să fie de maximum 220.000.

Viitorul executiv de mare coaliție promite să întreprindă toate eforturile pentru controlarea adecvată și limitarea fluxurilor migratorii către Germania și Europa, ținând cont de capacitatea de integrare a societății, astfel încât o situație precum cea din 2015 să nu se mai repete.

În politica europeană, cele două partide s-au angajat să aprofundeze parteneriatul cu Franța.

Cancelarul Angela Merkel a declarat că documentul oferă Germaniei șansa de a-și menține prosperitatea în următorii 10-15 ani.

Demararea negocierilor finale de formare a marii coaliții depinde acum de Partidul Social Democrat, care se reunește pe 21 ianuarie în congres extraordinar pentru a vota această propunere.
 


Etichete Germaniacoalitie de guvernareacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live