Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

14 Martie 2015
Vizualizari: 1369
Comentează add

Acordul privind circulaţia trenurilor semnat în martie 2012 a fost prelungit până la sfârşitul anului 2016.

Acord între premierul Republicii Moldova și liderul de la Tiraspol

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici (dreapta), şi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc. Foto. radiochisinau.md.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, au convenit sâmbătă asupra prelungirii acordului privind circulaţia trenurilor de marfă prin regiunea transnistreană.

A fost prima întâlnire dintre cei doi lideri de la preluarea funcţiei de şef al executivului de către Chiril Gaburici.

Acordul privind circulaţia trenurilor semnat în martie 2012 a fost prelungit până la sfârşitul anului 2016.

Acest lucru este important, atât pentru activitatea economică, cât şi pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului, a declarat premierul Chiril Gaburici.

Totodată, a fost anunţată o şedinţă extinsă cu participarea şefilor grupurilor de lucru sectoriale din Chişinău şi Tiraspol care va avea loc pe 20 martie.

Au mai fost discutat subiecte ce ţin de accesul liber al ţăranilor de la Dubăsari la terenurile pe care le deţin pe malul stâng al Nistrului şi de continuarea dialogului în formatul 5+2.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici şi liderul administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, au mai anunţat şi despre faptul că cetăţenii vor putea circula liber de sărbătorile pascale între cele două maluri ale Nistrului.

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, a declarat că apreciază pozitiv rezultatele întâlnirii de sâmbătă şi că speră să se ajungă la compromis în privinţa problemelor ce s-au acumulat în ultima perioadă.


Etichete Republica MoldovaChisinau,premierTiraspolChiril GaburiciEvgheni Sevciucacordcirculatietrenuri de marfaDubasariNistru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live