Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Septembrie 2019
Vizualizari: 304
Comentează add

Miniştrii de Interne din Italia, Malta, Franţa, Germania şi Finlanda au convenit asupra unui mecanism care să pună capăt negocierilor ptr fiecare operaţiune de salvare.

Acord între 5 ţări ptr repartizarea automată a migranţilor sosiţi pe mare

radiojurnal

 

Miniştrii de Interne din Italia, Malta, Franţa, Germania şi Finlanda au căzut de acord, ieri, în capitala malteză La Valletta, asupra unui mecanism de repartizare automată a migranţilor sosiţi pe mare.

Reuninea a avut loc la solicitarea Italiei, ţară confruntată cu un aflux migrator major, iar sistemul ar urma să pună capăt negocierilor caz cu caz pentru fiecare operaţiune de salvare.

Cel mai important între cele 4 puncte ale acordului care va fi propus şi celorlalte state ale Uniunii Europene, este cel care prevede redistribuirea tuturor solicitanţilor de azil şi nu numai a celor care au obţinut statutul de refugiat, a transmis corespondenta RRA la Roma, Elena Postelnicu.

La Budapesta, şeful diplomaţiei, Péter Szijjártó, a anunţat, încă înainte de începerea reuniunii din Malta, că Ungaria nu va accepta nici pe viitor un sistem de cote obligatorii de redistribuire a imigranţilor, pentru care nu există nicio bază legală.

Péter Szijjártó a apreciat că deschiderea porturilor din sudul Italiei pentru navele cu imigranţi este îngrijorătoare şi periculoasă şi va oferi un nou impuls migraţiei ilegale. 


Etichete Miniştrii de InterneItaliaMaltaFranţaGermaniaFinlandamecanism de repartizare automatămigranţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live