Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 23 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

31 August 2015
Vizualizari: 1049
Comentează add

Franţa şi Marea Britanie se pronunţă pentru lupta împotriva reţelelor de traficanţi şi acordarea de ajutor femeilor şi copiilor din taberele de refugiaţi de la Calais.

Acord franco-britanic pentru securizarea Eurotunelului

cerasela-radulescu-bruxelles

Tunelul de sub Canalul Mânecii. Foto: eurotunnel.com.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, şi premierul francez, Manuel Valls, vor vizita, astăzi, taberele de la Calais, unde peste 3.000 de imigranţi aşteaptă, în adăposturi improvizate, să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

Autorităţile de la Paris şi cele de la Londra au semnat un acord pentru a asigura securitatea tunelului de sub Canalul Mânecii.

La Calais, imigranţii stau în tabere improvizate numite "jungla" şi în zonă se poate vorbi de o criză umanitară.

Franţa şi Marea Britanie se pronunţă pentru lupta împotriva reţelelor de traficanţi şi acordarea de ajutoru umanitar pentru categoriile cele mai vulnerabile din taberele de refugiaţi de la Calais, şi anume femeile şi copiii.

Marea Britanie doreşte să crească efectivele de securitate pentru siguranţa circulaţiei în Eurotunnel, care traversează Canalul Mânecii între Franţa şi Marea Britanie.

Vizita la Calais este prima dintr-o serie de deplasări pe care reprezentanţii Comisiei Europene le vor face în câteva ţări comunitare unde se înregistrează un aflux masiv de imigranţi.

Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans şi comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, vor merge în zilele următoare şi în insula Kos din Grecia, dar şi în oraşul Rosenheim din sudul Germaniei, supraaglomerat de sosirea refugiaţilor prin Italia şi Balcani.

Cei doi înalţi responsabili se vor afla apoi în Austria pe 7 septembrie, pentru a discuta cu autorităţile acestei ţări despre sprijinul executivului comunitar şi acţiunile comune ale statelor membre.

Preşedinţia luxemburgheză a Uniunii Europene a anunţat, ieri, o reuniune de urgenţă a miniştrilor de interne din statele membre pentru data de 14 septembrie, la Bruxelles, pentru a găsi soluţii comune la criza imigranţilor.

Discuţiile se vor concentra pe procedurile de expulzare a imigranţilor dacă solicitarea lor de azil este respinsă, pe cooperarea cu ţări terţe şi pe măsuri de prevenire a traficului cu imigranţi. 


Etichete FranţaMarea BritanieLondraParisCalaisrefugiaţiimigraţieEurotunelCanalul Mânecii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live