Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

9 Septembrie 2016
Vizualizari: 1628
Comentează add

A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul strategic vizând realizarea gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria.

Acord de interconectare a reţelelor de gaze din Europa Centrală şi S-E

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Arhivă

La Budapesta au fost încheiate astăzi mai multe acorduri pentru interconectarea reţelelor de gaze din Europa Centrală şi de Sud-Est.

În acest sens a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul strategic vizând realizarea gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria.

Pe teritoriul României proiectul prevede construirea unei conducte cu lungimea de 528 de kilometri şi a trei staţii noi de comprimare a gazelor.

În cadrul reuniunii de astăzi de la Budapesta, vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, comisarul european pentru energie, Miguel Arias Cańete şi 12 miniştri din statele membre ale UE şi ale Comunităţii Energetice au semnat mai multe acorduri importante regionale şi legate de infrastructură.

Astfel a fost semnat un acord referitor la asigurarea unei finanţări în valoare de 179 de milioane de euro pentru proiectul gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria).

Acest grant va fi destinat lucrările la gazoductul BRUA de pe teritoriul României.

În plus, au fost semnate declaraţii comune de către reprezentanţi ai guvernelor şi ai operatorilor sistemelor de transmisii a gazelor din Grecia, Bulgaria, România şi Ungaria referitoare la colaborarea în privinţa proiectelor legate de aşa-numitul coridor vertical.

Totodată, operatorii sistemelor de transmisie a gazelor din Ucraina, Bulgaria, România şi Grecia au semnat şi un memorandum de înţelegere referitor la fluxurile reversibile pe conducta transbalcanică.


Etichete ungariabudapestaacorduri interconectare retele de gazeeuropa centrala si de sud estbulgariaromaniaaustriacomisia europeanamaros sefcovicgazoduct brua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live