Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

10 Octombrie 2017
Vizualizari: 727
Comentează add

Ministerul Economiei si Romarm, prin Uzina Mecanica Bucuresti, si compania americana General Dynamics au semnat azi un memorandum.

Acord cu General Dynamics pentru transportoare blindate Acord cu General Dynamics pentru transportoare blindate - Conține video

radu-dobritoiu

Memorandumul de înțelegere între România şi Statele Unite stabileşte liniile directoare preliminare ale cooperării, precum si acţiunile viitoare ce au drept scop constituirea unei societăți mixte intre Uzina Mecanica Bucureşti si compania General Dynamics, care sa producă vehicule blindate pentru Armata României, se arata într-un comunicat al Guvernului.

Compania americana General Dynamics deține uzina producătorului elvețian de transportoare blindate Mowag.

Potrivit documentelor semnate, cele doua părți se angajează sa colaboreze, in concordanta cu obiectivele asumate privind înzestrarea Armatei României, in perspectiva producerii si livrării de vehicule blindate Piranha 5 către Ministerul Apărării Naţionale.

In cadrul viitoarei societăți, Uzina Mecanica Bucureşti va participa cu active constând in linii de fabricație si personal angajat, care va urma cursuri de perfecționare la sediul companiei americane. General Dynamics va participa la acest joint venture cu investiții in modernizarea capacitaților de producție si integrarea producției de vehicule blindate.

"Încheierea acestei colaborări intre o companie de stat din Romania si compania americana General Dynamics este un moment extraordinar pentru industria de apărare românească", a afirmat premierul Mihai Tudose.

La ceremonia de semnare a celor doua documente au mai participat vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul economiei, Gheorghe Simon, ministrul apărării naţionale, Mihai-Viorel Fifor, şi ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm.


Etichete Transportoare PiranaAcord cu General DynamicsTransportoare Mecanica Bucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live