Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

4 Iunie 2019
Vizualizari: 320
Comentează add

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi că Statele Unite sunt pregătite să încheie un "acord comercial fenomenal" cu Marea Britanie, imediat după Brexit.

"Acord comercial fenomenal" între SUA și Marea Britanie imediat după Brexit

dan-vasiliu

US President Donald Trump (L) and Britain's Prime Minister Theresa May attend a joint press conference at the Foreign and Commonwealth office in London on June 4, 2019, on the second day of their three-day State Visit to the UK. US President Donald Trump turns from pomp and ceremony to politics and business on Tuesday as he meets Prime Minister Theresa May on the second day of a state visit expected to be accompanied by mass protests. Stefan Rousseau / POOL / AFP

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi că Statele Unite sunt pregătite să încheie un "acord comercial fenomenal" cu Marea Britanie, imediat după Brexit.

În timpul conferinţei de presă susţinute alături de premierul britanic, liderul de la Casa Albă a lăudat-o pe Theresa May pentru acordul pe care l-a negociat cu Uniunea Europeană şi a subliniat că alianţa dintre cele două ţări rămâne cea mai puternică din lume.

Donald Trump: Cred că Brexitul se va întâmpla. Marea Britanie este o țară extraordinară, care dorește să aibă propria identitate, propriile granițe și vrea să-și rezolve singură afacerile, a declarat astăzi președintele american Donald Trump, care a anunțat că este pregătit să înceapă negocierile pentru un acord comercial imediat după ce vor fi înlăturate piedicile Brexitului.

În timp ce Regatul Unit face pregătiri pentru ieșirea din Uniunea Europeană, Statele Unite sunt pregătite pentru un acord comercial fenomenal între cele două țări. Există un potențial imens în acest acord, care poate fi de două sau chiar de trei ori mai mare decât ce se întâmplă în prezent.

Donald Trump a adăugat că nu există disensiuni în ceea ce privește colaborarea britanică cu compania chineză Huawei și că acest aspect a fost rezolvat.

În privința acordului nuclear iranian, premierul Theresa May a precizat că deși există puncte de vedere diferite, Marea Britanie susținând înțelegerea din care Washington-ul s-a retras, guvernul de la Londra va face tot ce-i stă în putință pentru a evita escaladarea conflictului.

Conferința de presă comună a celor doi lideri a avut loc pe fondul protestelor anti-Trump organizate în apropiere de Downing Street, la care se estimează că au luat parte în jur de 75.000 de persoane.

Președintele american spus însă că el a observat doar un mic protest și că o mare parte din informațiile vehiculate pe această temă sunt doar fake news.


Etichete suamarea britanieacordtrump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live