Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Mai 2021
Vizualizari: 286
Comentează add

Parlamentul European şi statele membre ale Uniunii au ajuns la un acord asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19.

Acord asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19

florin-lepadatu

 

Parlamentul European şi statele membre ale Uniunii au ajuns la un acord asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19.

Documentul trebuie să ateste că titularul său a fost vaccinat anti-COVID-19, sau are un test negativ recent, ori este imunizat după o infecţie cu noul coronavirus.

În ce privește cele două puncte divergente legate de costul testelor PCR și renunțarea la carantină, s-a ajuns la urmatoarea înțelegere: testele să fie accesibile, iar Comisia Europeană să mobilizeze 100 de milioane de euro pentru achiziţia acestora.

Cat despre carantină, statele membre se vor abține să o impună pentru cei cu certificat sanitar, cu excepţia cazului în care această măsură va fi strict necesară, proporțional cu sănătatea publică.

Certificatul sanitar european se află pe agenda summitului din 24-25 mai, apoi acordul va trebui aprobat în plenul Parlamentului European la sesiunea din 7-10 iunie, anunţă RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI .


Etichete aeroportpasageri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live