Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

14 August 2020
Vizualizari: 372
Comentează add

Comisia Europeană a încheiat un acord cu producătorul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca privind achiziția cel puțin 300 de milioane de doze a posibilului său vaccin.

Acord al CE cu AstraZeneca pentru achiziţia vaccinului anti-Covid-19

arina-petrovici

 Foto: Arhivă.

Comisia Europeană a încheiat un acord cu producătorul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca privind achiziția cel puțin 300 de milioane de doze a posibilului său vaccin împotriva COVID-19.

Executivul de la Bruxelles, care negociază în numele celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, a transmis că acordul include opțiunea de achiziție suplimentară a 100 de milioane de doze, dacă vaccinul se va dovedi sigur și eficient. Are detalii Arina Petrovici.

Reporter: Aceasta acord al Uniunii Europene constituie o mutare în oglindă față de acțiunile Statelor Unite și ale altor țări înstărite, care încearcă să-şi imunizeze cetățenii imediat ce vor fi disponibile vaccinuri eficiente împotriva COVID-19.
 
Totodată, acțiunea de astăzi a comisiei transformă într-un acord de nivel european înțelegerea cu AstraZeneca, încheiată în iunie de un grup format din Franța, Germania, Italia și Olanda, ce urmărea să asigurăre dozele necesare de vaccin pentru toate statele membre.
 
Comisia Europeană a refuzat să dezvăluie termenii acordului său cu AstraZeneca, dar a precizat că finanțează o parte din costurile inițiale pentru dezvoltarea vaccinurilor.
 
Finanțarea ar fi plata anticipată parțială pentru a asigura dozele, achizițiile reale urmând a fi decise de fiecare stat al Uniunii Europene.
 
Bruxelles a mai spus că în ultimele două săptămâni a ajuns la discuții avansate cu producătorul american Johnson&Johnson și cu cel francez Sanofi pentru vaccinurile lor în curs de dezvoltare, iar luna trecută au fost purtate negocieri similare cu meri canii de la Pfizer și Moderna și cu germanii de la CureVac.
 
(RS)

Etichete acordCEAstraZenecavaccincovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live