Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Mai 2015
Vizualizari: 1376
Comentează add

Reprezentanții minerilor care protestează de două zile în Valea Jiului au semnat un acord cu ministrul energiei, Andrei Gerea, după mai bine de trei ore de negocieri.

Acord mineri-ministrul energiei

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea 

Cu puțin timp în urmă, reprezentanții minerilor care protestează de două zile în Valea Jiului au semnat un acord cu ministrul energiei, Andrei Gerea, după mai bine de trei ore de negocieri. 

Potrivit înțelegerii semnate astăzi, termenul de închidere a celor patru exploatări miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a fost extins pînă în 2024, pentru ca minele să poată accesa ajutorul de stat prevăzut în decizia 787 a Comisiei Europene. 
 
În plus, minerii au reușit să negocieze și separarea mineritului de termocentrale și au obținut ca doar termocentrala de la Paroșeni să se desprindă de Complexul Energetic Hunedoara, urmînd ca după evaluarea planului de restructurare pe care administrația îl va prezenta în următoarele șase luni să fie luată o decizie și în ceea ce privește termocentrala Mintia.
 
Liderii minerilor spun că ortacii vor relua lucrul, dar nu exclud noi proteste dacă protocolul încheiat astăzi nu va fi respectat.  

Etichete Ştiri Vestsute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoaraministrul energieiAndrei Gereamina Livezeniperspectiva pierderii locurilor de muncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live