Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 August 2021
Vizualizari: 205
Comentează add

Cea mai afectată localitate este până acum satul Bozieni din orașul Săveni.

Acoperișuri smulse și copaci doborâți de furtună în județul Botoșani

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă/Adriana Tudose.

Acoperișuri smulse și copaci doborâți de furtună în județul Botoșani, zonă care s-a aflat astăzi sub avertizare de cod roșu de vijelii.
 
Potrivit corespondentei noastre Gina Poenaru, mii de locuitori din județul Botoșani au stat cu sufletul la gură, mai bine de o oră cât a fost valabil codul roșu de vijelii și asta pentru că săptămâna trecută astfel de avertizări au fost foarte dese, chiar și de trei ori într-o singură zi, iar vântul puternic a produs de fiecare dată pagube.
 
Astăzi aproape jumătate de județ, adică 31 de unități administrativ teritoriale din cele 78, inclusiv municipiul reședință de județ, au fost sub incidența acestui cod roșu.
 
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, cea mai afectată localitate este până acum satul Bozieni din orașul Săveni.
 
Aici vântul puternic - care a rasuflat la rafală chiar și cu 100 de km la oră - a desprins acoperișurile a două case, iar pereții au fost distruși de grindină.
- Norocul meu, eram pe aici prin faţă, că am dus copiii în casă, m-am prins în spate de ăla de la cerdac acolo, m-a luat vântul, nu știu, eu am zis că mor, pe cuvânt dacă nu.
- /.../ şi cu gheață a dat aici.
- Am băgat maşina, cred că o făcea praf.
- Dar a fărâmat, a spart.
 
Tot în Bozieni, trei copaci au fost doborâți de vânt și au căzut pe cablul TV și pe partea carosabilă. Pentru înlăturarea efectelor, intervin pompierii militari din Garda de Intervenție Săveni și pompierii voluntari din oraș, transmite Rador.
 

Etichete Botosanifurtuna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live