Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

14 Februarie 2019
Vizualizari: 929
Comentează add

Acoperiş prăbuşit la complexul Băile Neptun din Herculane

mario-balint

 

O parte din acoperişul complexului Băile Neptun, monument istoric, din staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, s-a prăbuşit.

Informaţia a fost semnalată de tinerii arhitecţi din cadrul asociatiei Herculane Project. „Structura sarpantei de la o intrare secundara şi zidul structural de sprijin din spate s-au prăbusit. Şarpanta turnului este grav avariată.

Acum pericolul public este iminent şi as recomanda ca lumea sa evite zona, pâna la consolidare”, spune reprezentanta Herculane Project, Oana Chirilă.

Ansamblul Băilor Neptun se înscrie în contextul urbanistic al zonei Cazinoului, care constituie cel de-al doilea nucleu istoric al localităţii Băile Herculane, realizat în a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Ansamblul monument istoric este format din trei constructii: clădirea Băilor propriu-zisă, ce are funcţia medicală de bază, şi două anexe ce înglobează spaţiile tehnice aferente băii. În ultimii ani, lucrări de reabilitare a clădirii nu au putut fi efectuate din cauza unui litigiu în instanţă asupra terenului de sub clădirea monument, informează corespondentul RRA Mario Balint.

 


Etichete HerculaneBăile Neptun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live