Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Octombrie 2021
Vizualizari: 649
Comentează add

Acoperirea vaccinării anti-COVID-19 se menține mult mai scăzută în România față de media europeană.

Acoperirea vaccinării anti-COVID-19 se menține mult mai scăzută în România

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Acoperirea vaccinării antiCOVID- 19 se menține mult mai scăzută în România față de media europeană, deși în ultima perioadă se constată o ușoară creștere a interesului pentru vaccinare, doar aproximativ o treime din populația eligibilă, adică persoanele cu vârste peste 12 ani, au un grad de protecție oferit de serurile anticoronavirus, mult sub media europeană.

Celor care au îndoieli privind siguranța vaccinurilor, doctorul Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate la Societatea Academică din România, a explicat luni, la Radio România Actualități, că nu se poate pune problema că serurile aprobate în Uniunea Europeană și folosite la nivel mondial ar putea fi considerate experimentale.


Sorin Paveliu: "Când un medicament este pus pe piaţă, aprobat, testat, ajuns în farmacie, el este de fapt testat pe undeva cam pe la 5 până cel mult 10 mii de persoane, şi este considerat sigur în momentul ăla şi este pus pe piaţă. Or noi aici avem deja un vaccin care a făcut şi proba timpului, un an de zile, şi a numărului imens de persoane care au fost vaccinate."

 

Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live